За купувача

MY-HOME.BG ви предлага богат избор на апартаменти. Всеки може да се запознае с предложенията в раздела ПРОЕКТИ. Там е поместена информация за квадратурите, цените, разположенията и етажите, на които се намират свободните апартаменти, а също и за степента на завършеност на имотите – дали са в строеж или в готова сграда. В същия раздел е поместен и размерът на годишната такса за поддръжка за отделните апартаменти. В случай, че имате въпроси относно апартаменти и условия, Ви молим да се свържете с Отдел Продажби.

Резервация

Втората стъпка в процеса на покупката на апартамент е да резервирате избрания от Вас имот. С резервацията Вие получавате гаранция, че именно този апартамент ще бъде запазен само за Вас за определен период от време. За да резервирате имот трябва да се свържете със специалист по продажбите. Така апартаментът, който сте избрали, няма да бъде предлаган на други клиенти в продължение на определен период, през който трябва да подпишем предварителен договор за покупко-продажба и Вие да заплатите първата вноска по него.

Ако бихте искали първо да дойдете, за да видите избрания от Вас апартамент, ще се радваме да бъдем Ваш домакин. Нашата туристическа агенция „А-Травъл” ще организира пътуването Ви съобразно Вашите желания – самолетни билети, трансфер, настаняване и т.н.

Сключване на предварителен договор и подписване на Нотариален Акт

След като заплатите резервационния депозит, специалистът по продажбите ще изготви за Вас предварителния договор за покупко-продажба на имота, договора за поддръжка и управление на комплекса, както и депозитна разписка.

За да сте уверени в покупката си специалист по продажбите може да Ви предостави цялата нужна документация, доказваща качеството на строителството, собствеността върху имота и реквизитите и актуалното състояние на дружеството-продавач. За всяко направено от Вас плащане получавате фактура, удостоверяваща сумата, основанието и датата на плащане.

След приключване на строителството и заплащането на последната Ви вноска започва и подготовката от наша страна на нотариалното прехвърляне на имота на Ваше име. След като определим датата и часа на нотариалното прехвърляне на имота специалист по продажбите ще Ви изпрати уведомление, в което са записани точната дата и час, адресът на нотариуса, документите, които трябва да носите със себе си на сделката, както и размерът на данъците и таксите за придобиване на имота и таксата за поддръжка за годината. MY-HOME.BG предлага допълнителни услуги на клиентите си, за да им съдейства при изпълнението на задълженията им на собственици на недвижими имоти в България. Собственикът трябва на първо място да регистрира апартамента си в данъчната служба. За да направи това, обаче, му е необходимо да има регистрация на данъкоплатец в Агенцията по вписванията. Самият имот също трябва да бъде регистриран в службата по кадастъра като Ваша собственост. След това новодомците трябва да разкрият партиди на свое име в енергоразпределителното дружество и ВиК. Всяка година собствениците на апартаменти плащат и местни данъци и такси в общината.

Предаване на владението

От особено значение в България е не само да станете собственик на недвижимия имот, но също така да приемете владението му. Това означава да имате ключове за апартамента, да го обитавате и използвате. Ето защо, след като подпишете нотариалния акт, трябва да Ви предадем и владението върху Вашия имот. Предаването се осъществява на място в апартамента. Ако има каквито и да било несъответствия в строителните и/или довършителните работи в апартамента, те трябва да се запишат в Приемо-предавателния протокол. Ние поемаме ангажимента да ги отстраним в определен срок, който зависи от конкретното несъответствие. Също така ще се запознаете с Ръководителя по управлението на собствеността, който ще Ви запознае с видовете услуги за собствениците на имоти. Важно е в този момент да се запознаете и с Правилника за вътрешния ред. Той урежда правилата за сигурност, запазване на тишина, домашни любимци, паркиране, използване на общите площи и помещения и т.н. Правилникът е задължителен за всеки собственик, посетител и служител на комплекса.

Вярваме, че този информационен раздел Ви е запознал с процеса на закупуване на апартамент в България, със съпътстващите покупката разходи, а също с това, как можем да Ви съдействаме на отделните етапи на придобиването на имоти. Разбира се, всяка продажба е уникална сама по себе си и поради това от наша страна можете да разчитате на индивидуален подход към Вас при избора и закупуването на имот!